Over

Paul Schilperoord

Mijn fascinatie voor techniek en design uit zich in het schrijven van mooie verhalen tot het zelf ontwerpen en construeren. Na het behalen van mijn BA Werktuigbouwkunde aan de TH Rijswijk heb ik me verder gespecialiseerd via de kopstudie Industrieel Product Ontwerpen (IPO) aan de Saxion Hogeschool en een masterjaar Industrial Design aan de Florence Design Academy. De vintage en antiekmarkten in Florence, Arezzo en Lucca en  vormden een bron van inspiratie met unieke voorwerpen uit Italië’s rijke industriële verleden.

Sinds mijn afstuderen schrijf ik boeken en artikelen over technische en wetenschappelijke innovatie, design en (techniek)geschiedenis. Dat heb ik gedaan voor publicaties als Cobouw, De Ingenieur en NRC Handelsblad, en organisaties als DLRDeutsches Zentrum für Luft- und Raumfahrt – en Mammoet.

Sinds 2019 ben ik bovendien als Content & Communicatieadviseur werkzaam bij Voxx Content in Context in Amsterdam: hét content marketingbureau voor innovatieve B2B leaders. Ik ondersteun de content marketingstrategie van onze opdrachtgevers binnen onze kennisgebieden Bouw, Duurzaamheid, Innovatie & technologie, Finance, ICT en Overheid. Hoe? Door het schrijven van innovatieve verhalen met impact: whitepapers, artikelen, blogs, brochures en documenten voor tenders en aanbestedingen.

Daarnaast ben ik creative director van Studio Zink, een ontwerpstudio gericht op bijzondere projecten met als specialisatie het customizen van Italiaanse espressomachines voor La Marzocco. Een van mijn ontwerpen is door La Marzocco zelf in productie genomen onder de typenaam La Leva.

About

As an independent professional I tell the stories behind technical innovations and scientific discoveries. I immerse myself into the subject matter and support organizations develop their content marketing approach.

Verschenen in 2022